Готуємо пряниковий будиночок

prjanichnyj_domikmaster-Class-ukrНадзвичайно ефектною новорічною прикрасою столу є пряниковий будиночок. До того ж, така прикраса ще й дуже смачна, як печиво. І нехай для його приготування потрібно буде трохи попрацювати, але результат того вартий!


Необхідні інгредієнти для пряникового будиночка:
Пшеничне борошно - 300 г
Мелена кориця - 2 ч.л.
Мелений імбир - 1 ч.л.
Розпушувач тіста - 1 ч.л.
Мелений мускатний горіх - 0,5 ч.л.
Гвоздика - 10 бутонів
Гречаний мед - 2 ст.л.
Вершкове масло - 50 г
Молоко - 0,25 склянки (30 мл)
Куряче яйце - 1 шт. + Ще один білок
Лимонний сік - 1 ст.л.
Цукрова пудра - 120 г
Sugar-demerara-350x750full

Як приготувати:

prjanichnyj_domik-11. Перед приготуванням пряникового будиночка необхідно вирізати всі деталі з паперу, не забуваючи про підлогу. Потім приступаємо до приготування тіста: в мисочці змішуємо сухі інгредієнти - борошно, розпушувач, корицю, мускатний горіх, імбир і гвоздику. Гарненько перемішуємо до однорідності.

 

prjanichnyj_domik-22. У невеликому сотейнику змішуємо вершкове масло, тростинний цукор Демерара ТМ «Сладов», гречаний мед і молоко. На слабкому вогні прогріваємо всі інгредієнти до повного розчинення, постійно помішуючи. Як тільки сироп придбає однорідну рідку консистенцію, вимикаємо вогонь і охолоджуємо солодкий сироп до температури, трохи теплішої за кімнатну.

prjanichnyj_domik-33. У мисочку з сухими інгредієнтами вбиваємо 1 куряче яйце і вливаємо теплий сироп. Замішуємо однорідне тісто. Воно повинно вийти гладким і слухняним. Накриваємо його рушником, щоб тісто не підсихало.

 

 

prjanichnyj_domik-44. Від тіста відщипуємо шматочки і розгортаємо їх на вощеному папері в пласт товщиною приблизно 0,5 см. Прикладаємо до нього паперову форму і вирізаємо елемент будиночка. Переносимо частини будиночка на деко разом з папером, щоб вони не деформувалися. Укладаємо деталі на деці максимально близько, щоб вони всі влізли. Випікаємо тісто 8-10 хвилин в розігрітій до 200 С духовці.

Порада! Якщо у Вас залишилося невикористане тісто, з нього можна зробити печиво.

prjanichnyj_domik-55. Курячий білок змішуємо з лимонним соком і починаємо збивати, поступово додаючи цукрову пудру. Вийде глазур. Відправляємо її в кондитерський мішечок або щільний пакет з відрізаним кінчиком, наносимо на остиглі стіни і дах пряникового будиночка малюнки. Залишаємо на хвилин 5-10, щоб глазур підсохла і не змащувалася.


prjanichnyj_domik-66. Поки малюнок з глазурі остигає, готуємо карамель для склеювання будиночка: 100 г тростинного цукру змішуємо з 1-2 ст.л. води і прогріваємо в мікрохвильовці 2-5 хвилин на максимальній потужності. Цукор повинен повністю розчинитися, а карамель придбати бурштиновий відтінок.

Порада! Також карамель можна зробити і на водяній бані, але такий метод займе більше часу.

7. За допомогою карамелі склеюємо елементи нашого пряникового будиночка поступово, один за іншим після висихання попереднього. Дах приклеюємо в самому кінці, коли інша конструкція вже застигла. Залишаємо його підсохнути і насолоджуємося отриманим результатом!

Акції

Білий кусковий цукор з 15% знижкою!
Період проведення: з 12.12.2013 по 08.01.2014Акційний продукт: цукор білий тростинний кусковий 500 г ТМ "Сладов". Місце проведення: ...

Новорічний подарунок для гурманів!
Період проведення: з 01.12.2013 по 07.01.2014Акційний продукт: цукор білий тростинний кусковий 500 г ТМ "Сладов". Місце проведення: ...

Рецепти