Як приготувати згущене молоко в домашніх умовах

kak_prigotovit_sguschenku_v_domashnih_uslovijahДомашні продукти корисніші, ніж магазинні - це факт. Те ж саме стосується і згущенки. Якщо Ви думаєте, що готувати згущене молоко в домашніх умовах складно, Ви помиляєтеся! Спробуйте порадувати Ваших ласунів - вони Вам будуть дуже вдячні...

 



Для початку кілька порад для приготування домашньої згущенки:

У будь-якому згущеному молоці основні інгредієнти - молоко і цукор. До їх вибору потрібно підійти дуже уважно, щоб Ваша сгущенка була не просто солодкою, а ще й дуже корисною. Продукти повинні бути не просто свіжими, а й найкращої якості.

Це стосується цукру в тому числі, так як Ви напевно чули про те, що цей продукт сам по собі не дуже-то і корисний для здоров'я. Давайте розберемося:

kak_prigotovit_sguschenku_v_domashnih_uslovijah-2Цукор буває різним, його виробляють з різної сировини. Найпопулярнішими в наших краях є білий буряковий цукор і коричневий тростинний. Останній проходить меншу технічну обробку, за рахунок чого зберігає у своєму складі ряд вітамінів і мінералів - тому тростинний цукор корисніший для здоров'я, ніж звичайний білий, і це науково підтверджений факт (Детальніше ► Коричневий цукор корисніший білого).

Само собою, що згущене молоко з тростинного цукру вийде не бюджетними ласощами, але вже краще годувати свою сім'ю дійсно корисними продуктами, ніж в майбутньому витрачати гроші на лікування, лікарів і ліки - «ми є те, що ми їмо!».

А тепер підійдемо до найцікавішого - ТМ «Сладов» представляє на Ваш вибір цілих 5 рецептів домашньої згущенки.

Рецепт 1.

Необхідні інгредієнти:

Молоко 3,2% - 1 л
Ванільний цукор – 0,5 ч.л.

Як приготувати:

1. Молоко виливаємо в каструлю і ставимо на середній вогонь. Як тільки воно нагріється - засипаємо в нього тростинний цукор ТМ «Сладов» і розмішуємо до повного розчинення. Доводимо молоко до кипіння.

2. Після закипання робимо маленький вогонь і варимо молоко, поки воно не зменшиться в обсязі приблизно на третину. Періодично його помішуємо. Молоко повинно придбати приємний кремовий відтінок і злегка загуснути. Перед вимиканням вогню додаємо в нього ванільний цукор, розчиняємо його, проварюємо згущенку ще 1-2 хвилини.

3. Гарячу рідкувату згущенку остуджуємо. Ми отримаємо близько 400 г густої, тягучої ласої насолоди.


kak_prigotovit_sguschenku_v_domashnih_uslovijah-3Рецепт 2.

Необхідні інгредієнти:

Молоко 3,2% - 250 мл
Сухе молоко – 1,5 склянки
Ванільний цукор – 1 пакетик

Як приготувати:

1. Молоко прогріваємо приблизно до 60 С, вимикаємо вогонь і додаємо до нього сухе молоко, тростинний цукор ТМ «Сладов» і ванілін. Вінчиком збиваємо всю суміш до однорідності.

2. Каструльку з майбутньою згущенкою ставимо на водяну баню і варимо на слабкому вогні, періодично помішуючи, протягом години. Має вийти близько 0,5 л густуватої апетитної рідини.

3. Готову згущенку охолоджуємо і подаємо до столу.


Рецепт 3.

Необхідні інгредієнти:

Молоко 3,2% - 1 л
Вода – 0,5 склянки

Як приготувати:

1. У каструлю з товстим дном виливаємо воду і засипаємо тростинний цукор ТМ «Сладов». На середньому вогні доводимо суміш до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімального, розмішуємо цукор і протягом 3-5 хвилин варимо солодкий сироп.

2. До сиропу додаємо молоко, доводимо до кипіння, знову робимо мінімальний вогонь і варимо згущенку близько 2 годин, періодично помішуючи.

3. Гарячу згущенку перед вживання охолоджуємо, вона стане більш густою.


Рецепт 4.

Необхідні інгредієнти:

Молоко (будь-яке) – 0,5 л
Вершкове масло – 50 г

Як приготувати:

1. Молоко виливаємо в каструлю, нагріваємо, додаємо до нього вершкове масло і тростинний цукор ТМ «Сладов». Помішуючи, доводимо до кипіння.

2. На слабкому вогні варимо згущенку близько 30 хвилин, періодично помішуючи.

3. Гарячі ласощі обов'язково охолоджуємо перед подачею до столу мінімум 8 годин на холоді.


kak_prigotovit_sguschenku_v_domashnih_uslovijah-4Рецепт 5. (Шоколадна сгущенка)

Необхідні інгредієнти:

Молоко 3,2% - 1 л
Вода – 0,25 склянки
Какао – 1 ст.л.

Як приготувати:

1. У товстостінній сковороді доводимо до кипіння воду і вмішуємо тростинний цукор ТМ «Сладов». Розчинивши його у воді, проварюємо сироп 3-5 хвилин, потім потихеньку вливаємо молоко.

2. Доводимо молочну суміш до кипіння і проварюємо до загустіння, періодично помішуючи.

3. Крізь сито підсипаємо какао порошок в каструлю, розмішуємо його. Проварюємо згущенку ще 1-2 хвилини і вимикаємо вогонь.

4. Перед подачею до столу обов'язково охолоджуємо солодощі.

Смачного!

Акції

Білий кусковий цукор з 15% знижкою!
Період проведення: з 12.12.2013 по 08.01.2014Акційний продукт: цукор білий тростинний кусковий 500 г ТМ "Сладов". Місце проведення: ...

Новорічний подарунок для гурманів!
Період проведення: з 01.12.2013 по 07.01.2014Акційний продукт: цукор білий тростинний кусковий 500 г ТМ "Сладов". Місце проведення: ...

Рецепти