Апельсинові цукерки

Апельсиновые конфетыmaster-Class-ukrЦукерки з апельсином і шоколадом можуть бути не тільки чудовим десертом, але і прекрасним подарунком до Нового Року чи Різдва. Адже зроблене своїми руками вдвічі цінніше. Цукерки, подані у фіналі святкового обіду або вечері, порадують гостей незабутнім поєднанням апельсина, мигдалю і шоколаду.

Інгредієнти:
Апельсини - 1 шт.
Гвоздика - 4 шт.
Шоколад темний 70-80% какао -  200 г
Мигдаль - 150 г
Цукрова пудра - 100 г
Желатин - 5 г
Вершки 20-22% - 100 мл
Коньяк (або лікер) - 20 мл
Sugar-demerara-350x750full

Як приготувати:

кожура апельсина для конфет1. Напередодні ввечері зрізаємо цедру 1 апельсина тоненьким шаром, так, щоб не захопити білу шкірку. Заливаємо її холодною водою і залишаємо на ніч. На наступний день воду зливаємо, цедру подрібнюємо в млині, заливаємо склянкою води і ставимо на вогонь нижче середнього на 30 хвилин.


апельсин в конфетах2. Очищаємо апельсин, часточки звільняємо від прозорих плівок і отриману м'якоть розтираємо блендером.

 

 


приготовление шоколадных конфет3. У каструльку з апельсиновими корочками виливаємо сік і всипаємо склянку тростинного цукру Демерара ТМ "Сладов". Кладемо гвоздику і ставимо знову на маленький вогонь ще на 20 хвилин. Періодично помішуємо джем, щоб він не підгорів. В окремій мисочці замочуємо половину столової ложки желатину в двох-трьох столових ложках води. Через 10 хвилин розтоплюємо на маленькому вогні і змішуємо з джемом. Важливо не довести желатин до кипіння.

приготовление шоколадных конфет4. Для трюфельної маси розтоплюємо шоколад на водяній бані і змішуємо з вершками. Вийде досить густа маса.

 

 

 

миндаль в шоколадных кофетах5. Для марципану заливаємо мигдаль окропом і залишаємо на дві-три хвилини. Очищаємо від верхньої оболонки.

 

 


приготовление миндального теста6. 10 горішків відкладаємо, інші мелемо в млині, додаємо по одній столовій ложці коньяку (або іншого алкоголю) і вершків. Додаємо цукрову пудру і замішуємо мигдальне тісто.

 

 


обжариваем миндаль на сковороде7. Відкладені 10 горішків, рубаємо не надто крупно і обсмажуємо на сковороді до світло-золотистого кольору.

 

 


марципан для конфет8. На пергаментному папері, злегка посипаному цукровою пудрою, розгортаємо марципан. Формуємо його у вигляді прямокутника завтовшки півсантиметра. Зверху рівномірно посипаємо обсмаженими горішками.

 

 

мармелад для конфет9. Мармелад можна викладати коли він досить застигне, але буде ще текучий. Шар мармеладу теж півсантиметра товщиною.

 

 


трюфель для конфет10. Зверху кладемо трюфель, якщо він затвердів слід злегка підтопити його на водяній бані і гарненько перемішати. Шар трюфеля становитиме так само півсантиметра. Тришарову конструкцію прибираємо на 10 хвилин холодильник для повного затвердіння і охолодження.

 

ровная нарезка конфет11. Для того, щоб красиво і рівно нарізати апельсинові цукерки нам знадобиться довгий тонкий ніж. У високу ємність наливаємо гарячу воду (або окріп), готуємо паперову серветку. Перед кожним розрізом ніж опускаємо в гарячу воду, щоб метал гарненько прогрівся, насухо витираємо його серветкою і акуратно розрізаємо цукеркову заготівлю, стежачи, щоб верхній шоколадний шар плавився під ножем, а не ламався. Розмір цукерок приблизно 2х2 сантиметри.

покрытие конфет шоколадной глазурью12. Розтоплюємо шоколад на водяній бані і покриваємо їм наші цукерки. Для початку можна покрити шаром шоколаду дно цукерки і прибрати в холодильник застигати. Після цього перевернути цукерки, по одній класти на вилку і глазурувати решту п'ять граней. Для просушування кладемо цукерки на лист пергаменту, за бажанням прикрашаємо смужками апельсинових цукатів.

Смачного!

Акції

Білий кусковий цукор з 15% знижкою!
Період проведення: з 12.12.2013 по 08.01.2014Акційний продукт: цукор білий тростинний кусковий 500 г ТМ "Сладов". Місце проведення: ...

Новорічний подарунок для гурманів!
Період проведення: з 01.12.2013 по 07.01.2014Акційний продукт: цукор білий тростинний кусковий 500 г ТМ "Сладов". Місце проведення: ...

Рецепти