Морозиво з тростинним цукром і суничним прошарком

ice-creamНайсмачніше морозиво - приготоване своїми руками. Його готувати досить довго, але зате задоволення воно принесе в кілька разів більше, ніж придбане в магазині. І користі, між іншим, теж...

 

 

Інгредієнти:
Вершки 20 % жирності – 350 г
Молоко 3,5 % - 200 г
Жовток яєчний – 4 шт.
Тростинний цукор Органічний ТМ «Сладов» - 250 г
Ванільний стручок – 1 шт.
Суниця – 100 г
Сік апельсиновий – 1 ст.л.
Сіль морська – за смаком
images-stories-Catalog-Sugar-cane-oraganic-350x750-58x124

Як приготувати:

1. Ванільний стручок розрізаємо посередині на 2 частини. Гострою поверхнею ножа вишкрібаємо чорні зернятка зі стручка в мисочку.

2. У каструлю з товстими стінками виливаємо молоко та вершки, додаємо третину тростинного цукру Органічного ТМ «Сладов», чорні зернятка ванілі і сам стручок. Включаємо вогонь і все добре перемішуємо. Як тільки каструля закипить, знімаємо її з вогню.

3. У мисці збиваємо яєчні жовтки і щіпку морської солі, поступово додаючи другу третину тростинного цукру. Збиваємо до тих пір, поки маса не придбає кремообразний вигляд.

4. Прогріту ванільну масу пропускаємо через сито, щоб прибрати з неї ванільний стручок і насіння.

5. Ванільну масу поступово вводимо в збиті яєчні жовтки, постійно помішуючи. Всю масу виливаємо в каструлю, ставимо на повільний вогонь і прогріваємо, не допускаючи закипання. Постійно всю масу помішуємо поки вона не придбає консистенцію рідкої сметани.

6. Охолоджуємо каструлю з кремом, поставивши її в заздалегідь підготовлену миску з холодною водою і льодом. Помішуємо крем кожні півгодини поки він не охолоне. Потім накриваємо каструлю кришкою і відправляємо її в холодильник на ніч.

7. У суниці видаляємо плодоніжки і промиваємо її. Нарізаємо на половинки, додаємо до неї решту тростинного цукру і апельсиновий сік. Всю суміш відправляємо в каструлю, доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь і тушкуємо суницю приблизно 10 хвилин до загустіння сиропу. Потім суміш охолоджуємо і відправляємо в холодильник.

8. Вранці дістаємо морожену масу і суничний сироп з холодильника, переливаємо її в контейнер, додаємо до неї сироп, гарненько все перемішуємо. Потім контейнер з майбутнім морозивом відправляємо в морозилку мінімум на 4 години. Кожні півгодини бажано морозиво перемішувати.

Порада! Перед подачею до столу морозиво можна прикрасити ягодами суниці

Смачного!

Акції

Білий кусковий цукор з 15% знижкою!
Період проведення: з 12.12.2013 по 08.01.2014Акційний продукт: цукор білий тростинний кусковий 500 г ТМ "Сладов". Місце проведення: ...

Новорічний подарунок для гурманів!
Період проведення: з 01.12.2013 по 07.01.2014Акційний продукт: цукор білий тростинний кусковий 500 г ТМ "Сладов". Місце проведення: ...

Рецепти