Тірамісу

тирамисуПропонуємо вам приготувати відомий італійський десерт тірамісу за класичним рецептом. У цьому десерті дивним чином поєднуються повітряний крем з сиру маскарпоне, кава і печиво савоярді.

 

 

Інгредієнти:
3 свіжих яйця, жовтки і білки відокремити
3 ст. л. цукру коричневого Демерара ТМ "Сладов"
250 г сиру маскарпоне
125 мл міцної кави
3 ст. л. рому, коньяку, кірша або вина марсала
близько 30 шт. бісквітного печива «савоярді» (печиво дамські пальчики)
несолодкий какао-порошок для посипання
Тирамису с тростниковым сахаром демерара

Як приготувати:

1. Збиваємо яєчні білки з дрібкою солі, щоб вони стали білими і повітряними.

2. Потім в окремій мисці збиваємо жовтки з тростинним цукром Демерара ТМ "Сладов".

3. Додаємо в жовтки сир маскарпоне, швидко збиваємо і домішуємо повітряні білки. Акуратно перемішуємо знову, до утворення красивого крему. Потім готуємо каву і переливаємо її в окрему миску, можна додати 1 ч. л. коричневого цукру. Трохи охолоджуємо і вливаємо алкоголь. Готуємо 6 порційних вазочок або одну велику форму.

4. Викладаємо на дно форми тонким шаром крем. Беремо печиво і опускаємо на кілька секунд у каву, воно повинне добре просочитися. Струшуємо зайву рідину і вкладаємо в один щільний ряд.

5. Потім знову робимо шар крему і ряд печива. Крем повинен дуже добре покривати шар печива. Після цього прибираємо десерт в холодильник на ніч, він повинен добре охолодитися.

6. Перед подачею посипаємо тірамісу какао-порошком. Зберігати такий десерт необхідно не більше доби в холодильнику.

Смачного!

Акції

Білий кусковий цукор з 15% знижкою!
Період проведення: з 12.12.2013 по 08.01.2014Акційний продукт: цукор білий тростинний кусковий 500 г ТМ "Сладов". Місце проведення: ...

Новорічний подарунок для гурманів!
Період проведення: з 01.12.2013 по 07.01.2014Акційний продукт: цукор білий тростинний кусковий 500 г ТМ "Сладов". Місце проведення: ...

Рецепти