Варені груші з кавовим сиропом

coffee_pearЛюбите груші і хочете порадувати себе цікавим десертом? Приготуйте варені груші з кавовим сиропом! Ніжний запах груш, тонізуючий аромат кави і карамельний присмак тростинного цукру змусять Вас поглянути на звичні фрукти зовсім по-новому...


Інгредієнти:
Тверді груші – 4 шт.
Мелена кава – 80 г
Тростинний цукор Демерара – 0,5 склянки
Кориця – 1 палочка
Жирні вершки – за смаком
Sugar-demerara-350x750full

Як приготувати:

1. Готуємо 1 літр кави. Для цього потрібно закип'ятити 1 літр води, засипати у френч-прес каву, залити окропом, дати настоятися 10 хвилин і процідити. Поки кава настоюється, очищаємо груші від шкірки

2. Наливаємо готову каву в невелику каструлю або ківш, розчиняємо в ній тростинний цукор, закладаємо корицю і доводимо до кипіння.

3. У гарячу каву додаємо груші (занурюємо їх повністю), доводимо до кипіння і проварюємо до готовності хвилин 40 на маленькому вогні.

4. Знімаємо з вогню і охолоджуємо, періодично перевертаючи груші. Коли вони охолонуть, виймаємо груші і повертаємо каву на вогонь. Кип'ятимо її, поки вона не загусне.

5. Охолоджені груші поливаємо сиропом і залишаємо охолоджуватися. За бажанням перед подачею обливаємо вершками.

Смачного!

Акції

Білий кусковий цукор з 15% знижкою!
Період проведення: з 12.12.2013 по 08.01.2014Акційний продукт: цукор білий тростинний кусковий 500 г ТМ "Сладов". Місце проведення: ...

Новорічний подарунок для гурманів!
Період проведення: з 01.12.2013 по 07.01.2014Акційний продукт: цукор білий тростинний кусковий 500 г ТМ "Сладов". Місце проведення: ...

Рецепти