Кулінарні поради щодо застосування тростинного цукру

Cooking-tips-for-use-of-sugar-caneВже всім відомо, що тростинний цукор тонко підкреслює і доповнює смак справжньої кави, гарного чаю (він не перебиває його смаку, вміло маскуючи гірчинку, не утворює осаду на дні чашки, не злипається), а також служить прикрасою для вишуканих десертів. Досвідчені кулінарки, які одного разу спробували замінити звичайний цукор коричневим в випічках, навряд чи вже стануть міняти рецептуру. Вони кладуть коричневий цукор в кекси, пироги, пряники, вівсяне печиво, медяники і пудинги, оскільки при випічці він добре карамелізується і надає виробам хрустку текстуру.

Існують декілька видів коричневого тростинного цукру, що використовуються для кулінарії.

  • Демерара (Demerara sugar) - родом з Південної Америки, головний постачальник - острів Маврикій, ідеальний підсолоджувач кави. Буває як кусковий, так і у вигляді піску. Кристали відносно тверді, великі, липкі, золотисто-бурого кольору. Чудово підходить для обсипання пирогів, кексів та підсмажених на грилі фруктів, а гурмани люблять рульки і окосту, вимочені перед запіканням в сиропі з Демерари.
  • Голден Гранулейтед (Golden Granulated) - один з видів тростинного нерафінованого цукру, отриманий шляхом м'якого очищення соку цукрової тростини. Його золотисті кристали є відмінною альтернативою звичайному цукру, особливо для тих, хто піклується про власне здоров'я.
  • Кусковий нерафінований цукор (Brown unrefined cane sugar cubes) - крупні різного розміру шматочки тростинного цукру. Зберігають завдяки великому вмісту тростинної меляси золотисто-коричневий колір. Відмінно підходять в якості альтернативи цукеркам, прикраси столу або доповненням до напоїв.
  • Мускавадо (Muscovado sugar) - темно-бурий тростинний цукор з сильним запахом меляси. Кристали крупніші, ніж у звичайного коричневого цукру, але не настільки великі, як у Демерара, дуже липкі й ароматні. Сьогодні постачальники пропонують два види мусковадо: темний і світлий. Цей барбадоський цукор, особливо гарний для випічки пряників і пряних кексів, підходить для різних помадок і ірисок.
  • Турбінадо (Turbinado sugar) - гавайський, частково рафінований цукор-сирець, з поверхні якого значна частина меласи видалена парою або водою. Його сухі та сипучі крупні кристали мають колір від світло-золотистого до бурого.

Майте на увазі, що за багатьма видами, що називають себе Brown Sugar, ховається звичайний білий рафінований тростинний цукор, просто змішаний з меласою, тому уважно читайте етикетки.

 

Справжнім цукром може бути тільки тростинний цукор ТМ "Сладов"!

Акції

Білий кусковий цукор з 15% знижкою!
Період проведення: з 12.12.2013 по 08.01.2014Акційний продукт: цукор білий тростинний кусковий 500 г ТМ "Сладов". Місце проведення: ...

Новорічний подарунок для гурманів!
Період проведення: з 01.12.2013 по 07.01.2014Акційний продукт: цукор білий тростинний кусковий 500 г ТМ "Сладов". Місце проведення: ...

Рецепти