Лимонні тістечка з меренгою

limonnyje_pirozhnyje_s_merengojЦе досить складний рецепт, який потребує зусиль і часу на приготування. Зате і результат вийде вартим витрачених зусиль!

 

 


Інгредієнти:
Для основи:
Крихти печива - 1 склянка
Борошно - 0,5 склянки
Яйце - 1 шт.
Розм'якшене вершкове масло - 6 ст.л.
Для начинки:
Згущене молоко - 1 банка
Свіжовичавлений лимонний сік - 0,5 склянки
Жовтки кімнатної температури - 6 шт.
Для меренги:
Кукурудзяний сироп - 2 ст.л.
Вода - 3 ст.л.
Білки кімнатної температури - 6 шт.
Sugar-golden-granulated-350x750

Як приготувати:

1. Розм'якшене вершкове масло змішуємо з тростинним цукром ТМ «Сладов» і збиваємо міксером до однорідності. Потім додаємо яйце і продовжуємо збивати. Тепер перемикаємо міксер на мінімальну швидкість і поступово вводимо в масу борошно і крихти печива.

2. Доводимо тісто до однорідного стану і переливаємо в застелену пергаментом форму для випічки приблизно 20х20 см. Тісто щільно утрамбовуємо і випікаємо 15 хвилин в розігрітій до 175 С духовці. Корж повинен придбати золотисто-коричневий відтінок. Потім охолоджуємо його.

3. Готуємо начинку: яєчні жовтки збиваємо міксером кілька хвилин до пишності, потім потихеньку вливаємо згущене молоко, не перериваючи збивання. Через 4-5 хвилин вливаємо в масу лимонний сік і збиваємо все ще півхвилини.

4. Начинку переливаємо на остиглий корж і відправляємо майбутнє тістечко в духовку ще на 15-20 хвилин, щоб начинка схопилася по всій площі. Тепер тістечко охолоджуємо, акуратно замотуємо його харчовою плівкою разом з деком, не торкаючись поверхні начинки, і відправляємо в холодильник мінімум на 4 години.

5. Готуємо меренгу: в каструлі змішуємо 2 ст.л. води з 1 склянкою цукру і кукурудзяним сиропом. Періодично помішуючи, доводимо суміш до кипіння. Перестаємо помішувати і доводимо солодку масу до 115 С. Потім вимикаємо вогонь.

6. Збиваємо яєчні білки до стійкої піни, потім додаємо до них 3 ст.л. тростинного цукру і продовжуємо збивати. Тепер потрібно додати солодкий сироп, температура якого повинна бути саме 115 С. Поступово вводимо його в суміш, продовжуючи збивання міксером на середній швидкості. Меренга повинна стати густою, стійкою і повітряною. На це має піти близько 7 хвилин збивання.

7. Переливаємо меренгу на лимонне тістечко і відправляємо його в розігріту до 250 С духовку на кілька хвилин, щоб поверхня меренги підрум'янилася і утворила корочку. Потім тістечко трохи охолоджуємо, нарізаємо і подаємо до столу.

Смачного!