Медовий пиріг з прянощами

medovyj_pirog_s_prjanostjamiЦе рецепт смачного медового пирога з різними прянощами. Він запозичений в ізраїльтян, які за традицією готують його на єврейський Новий Рік

 

 


Інгредієнти:
Житнє борошно - 200 г
Мед - 200 г
Курячі яйця - 2 шт.
Рослинна олія - 4 ст.л.
Розпушувач - 1 ч.л.
Апельсиновий сік - 5 ст.л.
Цедра апельсина - 2 ч.л.
Тертий корінь імбиру - 2 ч.л.
Мелена кориця - 1 ч.л.
Мелений мускатний горіх - 1 ч.л.
Sugar-demerara-350x750full

Як приготувати:

1. У мисочці змішуємо сухі інгредієнти: житнє борошно, тростинний цукор Демерара ТМ «Сладов», розпушувач і сухі спеції. Перемішуємо суміш до однорідності і робимо в середині поглиблення.

2. У поглиблення вбиваємо курячі яйця, вливаємо олію, викладаємо мед і цедру апельсина. За допомогою блендера замішуємо тісто. Потім додаємо в тісто апельсиновий сік і тертий корінь імбиру, гарненько перемішуємо до однорідності.

3. Тісто переливаємо у форму для випічки, змащену маслом і застелену пергаментним папером. Відправляємо в розігріту до 180 С духовку на 50-60 хвилин. Потім охолоджуємо.

Порада! За традицією медовий пиріг повинен настоятися 2-3 дні перед подачею до столу, для цього його після охолодження потрібно обернути фольгою і залишити при кімнатній температурі. Однак Ви за бажанням можете цього не робити і подати пиріг до столу відразу після охолодження, тільки в такому випадку він буде мати менш виражений пряний смак.

Смачного!