Шоколадні капкейки з вишнею

shokoladnyje_kapkejki_s_vishnejКапкейки - це ласі кекси під «шапкою» зі збитих вершків. Про те, як приготувати такі ласощі - дізнайтеся в цьому рецепті!

 

 


Інгредієнти:
Для тіста:
Борошно - 2 склянки
Какао-порошок - 0,75 склянки
Молоко - 1 склянка
Окріп - 1 склянка
Топлене вершкове масло - 0,5 склянки
Яйця - 2 шт.
Ванілін - 2 ч.л.
Розпушувач - 1,5 ч.л.
Сіль - 0,5 ч.л.
Вишневий бренді - 25 мл
Для вишневого соусу:
Консервовані вишні без кісточок - 500 г
Сік консервованих вишень - 1 склянка
Крохмаль або борошно - 3 ст.л.
Для прикраси:
Збиті вершки
Ягоди вишні
Крихта темного шоколаду
Sugar-demerara-350x750full

Як приготувати:

1. У великій мисці змішуємо сухі інгредієнти: борошно, тростинний цукор Демерара ТМ «Сладов», какао-порошок, розпушувач і сіль. Перемішуємо до однорідності.

2. Додаємо молоко, яйця, вершкове масло і ванілін, збиваємо на середній швидкості хвилину-дві до однорідності тіста. Тепер поступово вливаємо окріп, не припиняючи збивання. Тісто має вийти досить рідким та однорідними.

3. Форму для маффінів застеляємо папером для випічки і заповнюємо формочки тістом на 2/3 об'єму. Випікаємо в розігрітій до 180 С близько 20 хвилин. Потім охолоджуємо.

4. Поки остигають кекси, готуємо вишневий соус: ягоди вишні, сік, тростинний цукор і крохмаль змішуємо в каструльці і ставимо на слабкий вогонь. Помішуючи, доводимо соус до загустіння і вимикаємо вогонь.

5. У кексів вирізаємо центр простим ножем або ножем для видалення серцевини яблука. Змащуємо кекси вишневим бренді і вливаємо в середину соус. Зверху робимо «шапочки» зі збитих вершків, посипаємо тертим шоколадом і ягідками вишні.

Смачного!

Акції

Білий кусковий цукор з 15% знижкою!
Період проведення: з 12.12.2013 по 08.01.2014Акційний продукт: цукор білий тростинний кусковий 500 г ТМ "Сладов". Місце проведення: ...

Новорічний подарунок для гурманів!
Період проведення: з 01.12.2013 по 07.01.2014Акційний продукт: цукор білий тростинний кусковий 500 г ТМ "Сладов". Місце проведення: ...

Рецепти