Торт Прага

tort_pragaЯкими б складними в приготуванні не здавалися торти, на практиці можна переконатися в зворотному. Приготування торта Прага не відніме у Вас багато сил і часу, зате задоволення для Вас і Ваших рідних буде незабутнім

 


Інгредієнти:
Для бісквіта:
Курячі яйця - 6 шт.
Борошно - 120 г
Какао порошок - 25 г
Вершкове масло - 40 г
Для крему:
Жовток - 1 шт.
Вода - 20 г
Згущене молоко - 120 г
Вершкове масло - 200 г
Какао порошок - 10 г
Ванільний цукор - пакетик
Для глазурі:
Абрикосове повидло - 60 г
Шоколад - 60 г
Вершкове масло - 60 г
Sugar-demerara-350x750full

Як приготувати:

1. Яйця розділяємо на білки і жовтки. Жовтки збиваємо з половиною тростинного цукру Демерара ТМ "Сладов" в пишну піну. Окремо збиваємо білки до щільності, потім додаємо до них другу половину тростинного цукру Демерара.

Порада! Використання нерафінованого тростинного цукру Демерара ТМ "Сладов" збагатить Вашу випічку не тільки незабутнім смаком і ароматом, але і користю для здоров'я завдяки вмісту вітамінів і мінералів!

2. Змішуємо білки і жовтки. В отриману масу всипаємо борошно, просіяне з какао, і обережно перемішуємо ложкою від краю до середини.

3. По краю вливаємо розтоплене вершкове масло і акуратно перемішуємо всю суміш. Потім виливаємо її в змащену маслом форму для випічки і відправляємо в розігріту до 200 С духовку на 30 хвилин. Після випікання бісквіт необхідно залишити на кухні на ніч, щоб він вистоявся.

4. Для приготування крему жовток змішуємо з водою, потім додаємо згущене молоко. Всю суміш ставимо на слабкий вогонь і проварюємо до загустіння, але ні в якому разі не доводимо до кипіння, інакше крем згорнеться! Охолоджуємо крем до кімнатної температури.

5. Масло збиваємо з ванільним цукром. Потім додаємо крем потроху, не припиняючи збивання. Наприкінці збивання додаємо какао порошок.

6. Бісквіт розрізаємо на 3 пласта і обмащуємо їх кремом. Верхній пласт зовні обмащуємо абрикосовим повидлом.

7. На водяній бані робимо шоколадну глазур, розтопивши шоколад і вершкове масло. Глазур'ю поливаємо весь торт і даємо їй застигнути. Зверху торт можна прикрасити тертим шоколадом.

Смачного!

Акції

Білий кусковий цукор з 15% знижкою!
Період проведення: з 12.12.2013 по 08.01.2014Акційний продукт: цукор білий тростинний кусковий 500 г ТМ "Сладов". Місце проведення: ...

Новорічний подарунок для гурманів!
Період проведення: з 01.12.2013 по 07.01.2014Акційний продукт: цукор білий тростинний кусковий 500 г ТМ "Сладов". Місце проведення: ...

Рецепти