Торт Захер

zacherТорт Захер - це шедевр віденської кухні, відомий у всьому світі шоколадний торт в глазурі. І нехай його приготування буде трудомістким, але результат того вартий. І Ви можете переконатися в цьому самі...

 


Інгредієнти:
Розтоплене вершкове масло - 150 г
Яйця - 6 шт.
Борошно - 150 г
Чорний шоколад - 150 г
Розпушувач - 0,5 ч.л.
Абрикосовий конфітюр або джем - 200 г
Для глазурі:
Чорний шоколад - 200 г
Для подачі:
Збиті вершки - за смаком
Sugar-demerara-350x750full

Як приготувати:

1. Чорний шоколад ставимо на водяну баню. Поки він плавиться, збиваємо яйця з тростинним цукром Демерара ТМ "Сладов". Потім додаємо вершкове масло, не припиняючи збивання.

2. Як тільки чорний шоколад розплавився, вливаємо його в суміш дуже потроху. Потім порціями додаємо просіяне борошно з розпушувачем. Весь цей час не припиняємо збивання тіста.

3. Тісто виливаємо в змащену маслом або застелену пергаментним папером, просоченим маслом, форму і відправляємо в розігріту до 180 С духовку на годину. Після виключення вогню в духовці залишаємо бісквіт в ній на 15-20 хвилин, потім виймаємо з духовки і охолоджуємо.

4. Розрізаємо бісквіт навпіл і змащуємо нижню частину абрикосовим конфітюром. Повертаємо назад верхню частину, яку поливаємо розтопленим на водяній бані чорним шоколадом. Перед подачею до столу даємо застигнути шоколадної глазурі, потім прикрашаємо торт збитими вершками.

Смачного!

Акції

Білий кусковий цукор з 15% знижкою!
Період проведення: з 12.12.2013 по 08.01.2014Акційний продукт: цукор білий тростинний кусковий 500 г ТМ "Сладов". Місце проведення: ...

Новорічний подарунок для гурманів!
Період проведення: з 01.12.2013 по 07.01.2014Акційний продукт: цукор білий тростинний кусковий 500 г ТМ "Сладов". Місце проведення: ...

Рецепти