Заварні тістечка

zavarnoe_pirozhnoeЛегкі повітряні тістечка з заварним кремом - неймовірно смачні ласощі для всієї родини. Як їх приготувати, Вам розповість ТМ "Сладов"

 

 


Інгредієнти:
Для тістечок:
Курячі яйця - 3-4 шт.
Борошно - 1 склянка
Вершкове масло - 100 г
Вода - 1 склянка
Сіль - 0,25 ч.л.
Для заварного крему:
Молоко - 1,5 склянки
Борошно - 2 ст.л.
Яйця - 2 шт.
Ванільний цукор - 1 ч.л.
Sugar-cane-oraganic-350x750

Як приготувати:

1. У каструльку наливаємо воду, додаємо масло і сіль. Доводимо до кипіння, робимо слабкий вогонь і відразу ж засипаємо борошно. Дерев'яною ложкою активно замішуємо тісто 2-3 хвилини прямо в каструльці поки воно не утворить клубок, який добре відстає від стінок каструлі.

Важливо! Борошно необхідно засипати практично миттєво після скипання маси, тому що при зниженні температури тісто буде гірше замішуватися і вийде неоднорідним

2. Після охолодження тіста по одному вбиваємо в нього яйця і гарненько збиваємо вінчиком.

Важливо! Яйця повинні бути кімнатної температури і їх кількість залежить від консистенції тіста: як тільки воно стане тягнутися, відразу припиняємо вбивання яєць.

3. Викладаємо майбутні тістечка на змащене маслом деко, формуючи кожне з них двома чайними ложками тіста. Залишаємо велику відстань між тістечками, тому що при випіканні вони збільшаться в кілька разів.

4. Випікаємо тістечка в розігрітій до 200 С духовці 15 хвилин, потім зменшуємо температуру до 180 С і випікаємо ще 15 хвилин або до появи золотисто-рум'яної скоринки.

5. Готуємо заварний крем. Для цього в катрульці перемішуємо яйця з борошном до зникнення грудочок. В окрему каструлю наливаємо молоко, додаємо в нього тростинний Органічний цукор ТМ "Сладов" і доводимо до кипіння. Киплячу молочно-цукрову суміш вливаємо в яєчно-борошняну дуже потроху, безперервно помішуючи.

6. Всю отриману суміш в каструльці ставимо на маленький вогонь і доводимо до загустіння, постійно помішуючи і не доводячи до закипання. Як тільки отримаємо досить густий крем, знімаємо його з вогню, додаємо вершкове масло і ванільний цукор, добре перемішуємо. Потім швидко його охолоджуємо, відправивши каструлю в холодну воду.

7. Тістечка наповнюємо заварним кремом за допомогою кондитерського мішечка або просто зробивши невеликий розріз і відправивши у нього приблизно 2 ч.л. заварного крему. Перед подачею до столу тістечка потрібно відправити в холод на кілька годин.

Смачного!